+421 918 247 091
info@edu-management.sk

Blog

Olivier Thomas a tajomstvo úspechu v luxusnom hotelierstve pre blog edu-management.sk
3 okt 2024

Olivier Thomas a tajomstvo úspechu v luxusnom hotelierstve

//
Komentáre0
/
Značky

Olivier Thomas je renomovaným manažérom s výraznými úspechmi v oblasti luxusného hotelierstva. Ako generálny manažér hotela Four Seasons George V v Paríži, jedného z najprestížnejších hotelov na svete, preukázal neobyčajný talent a odhodlanie, ktoré mu priniesli uznanie na medzinárodnej úrovni. Jeho cesta na vrchol luxusného hotelového priemyslu však bola dlhá a zahŕňala množstvo kľúčových pozícií v rôznych častiach sveta.

Začiatky kariéry

Olivier Thomas začal svoju kariéru v hotelierstve už v mladom veku a postupne získaval skúsenosti na rôznych pozíciách, ktoré ho pripravili na jeho neskorší úspech. Jeho profesionálna dráha zahŕňa pôsobenie v niekoľkých luxusných hoteloch, pričom jeho vynikajúci manažérsky štýl mu umožnil rýchlo stúpať v hierarchii. V jeho kariérnych začiatkoch bolo kľúčové, že si osvojil zásady špičkového zákazníckeho servisu a riadenia tímov, čo sa neskôr ukázalo ako rozhodujúci faktor pri jeho riadení globálnych hotelov.

Úspechy v luxusných hoteloch po celom svete

Predtým, než prevzal vedenie parížskeho Four Seasons Olivier Thomas získaval skúsenosti na prestížnych postoch aj v iných hoteloch. Napríklad v St Regis Hotel v New Yorku bol zodpovedný za plynulý chod jedného z najznámejších hotelov v Spojených štátoch. Práve tu získal povesť manažéra, ktorý nielen udržiava vysoké štandardy, ale ich aj prekonáva.

Olivier Thomas a tajomstvo úspechu v luxusnom hotelierstve
St Regis Hotel New York

Neskôr pokračoval vo svojej kariére v Four Seasons Hotel Abu Dhabi, kde sa sústredil na poskytovanie exkluzívnych služieb. Či to bola medzinárodná klientela a koordinácia veľkých tímov v prostredí dynamického luxusného trhu. Pod jeho vedením sa hotel stal symbolom výnimočnosti v oblasti hospitality, čo potvrdzovalo jeho schopnosť úspešne riadiť komplexné operácie a zabezpečovať neustále zlepšovanie služieb.

Four Seasons George V, Paríž

Keď v roku 2020 prevzal Olivier Thomas vedenie ikonického Four Seasons George V v Paríži, hotel už mal dlhú históriu ako jeden z najluxusnejších hotelov na svete, ktorý pravidelne navštevujú najvplyvnejší ľudia sveta. George V sa nachádza v 8. parížskom obvode, v blízkosti Champs-Élysées, a jeho história siaha až do roku 1928. Pod Thomasovým vedením hotel posilnil svoju reputáciu a získal ďalšie prestížne ocenenia, vrátane Michelinovej hviezdy pre svoje reštaurácie, čo svedčí o jeho dôraze na kvalitu a detail ​(Wikipedia).

Olivier Thomas a tajomstvo úspechu v luxusnom hotelierstve
Olivier Thomas

Jedným z Thomasových najväčších úspechov bolo vedenie hotela počas pandémie COVID-19, keď musel čeliť náročným výzvam a zároveň udržať vysokú úroveň služieb. Zároveň sa sústredil na obnovu a modernizáciu hotela, čím zabezpečil, že George V si udrží svoje miesto medzi najlepšími hotelmi sveta aj v nasledujúcich rokoch.

Dôraz na inovácie a kvalitu

Olivier Thomas je známy svojím inovatívnym prístupom k vedeniu hotelov. Pravidelne zavádza nové technológie a postupy, ktoré zvyšujú spokojnosť hostí a zlepšujú efektivitu operácií. Okrem toho sa sústredí na to, aby každý aspekt hotela George V odrážal jeho odhodlanie ponúkať špičkové služby. Či už ide o dizajn interiérov, kvalitu jedla v reštauráciách alebo správanie personálu, Thomas neustále sleduje každý detail, aby bol zabezpečený najvyšší štandard luxusu.

Thomas tiež spolupracuje s najlepšími kuchármi a odborníkmi na gastronómiu, aby udržal George V na vrchole kulinárskeho sveta. Hotel sa môže pochváliť už šiestimi Michelinovými hviezdami a jednou zelenou hviezdou rozloženými medzi troma reštauráciami, vrátane Le Cinq, ktorá je jednou z najlepších reštaurácií v Paríži. Tento úspech je výsledkom Thomasovej vízie a jeho úzkej spolupráce s top odborníkmi v oblasti gastronómie​(Wikipedia).

Michelinská zelená hviezda je ocenenie, ktoré zaviedol Michelin v roku 2020 a udeľuje sa reštauráciám za ich udržateľné a ekologické praktiky. Cieľom tohto ocenenia je zvýrazniť podniky, ktoré berú ohľad na environmentálnu udržateľnosť a zavádzajú do praxe princípy šetrné k životnému prostrediu.

Michelinská zelená hviezda pre blog edu-management.sk
Michelinská zelená hviezda

Prístup k tímu a leadership

Olivier Thomas si zakladá na svojej schopnosti viesť ľudí. Tvrdí, že každý úspešný hotelový manažér musí byť schopný inšpirovať svoj tím, aby vždy poskytoval výnimočné služby. Jeho prístup k riadeniu sa vyznačuje otvorenou komunikáciou, podporou kreativity a posilňovaním kolegiálnej spolupráce.

Keď vedie hotel s viac ako 400 zamestnancami, Thomas zdôrazňuje dôležitosť tímovej práce a vzájomnej podpory medzi pracovníkmi. Snaží sa vytvárať pracovné prostredie, v ktorom má každý zamestnanec priestor na rast a rozvoj. Verí, že kvalitný hotel je závislý nielen od luxusných priestorov a vybavenia, ale aj od angažovanosti personálu, ktorí sa o hostí starajú.

Vzdelanie a kariérny rast

Olivier Thomas sa narodil vo Francúzsku, kde aj získal svoje vzdelanie. Absolvoval Hotelovú školu v Lausanne Ecole Hôtelière de Lausanne, jednu z najprestížnejších hotelových škôl na svete. Práve toto vzdelanie mu poskytlo pevné základy v oblasti hotelierstva a manažmentu, na ktorých neskôr staval počas svojej kariéry. Ecole Hôtelière je známa tým, že svojich absolventov vybavuje nielen technickými zručnosťami, ale aj manažérskymi schopnosťami potrebnými na úspech vo vedení luxusných hotelov.

Hotelová škola v Lausanne pre blog edu-management.sk
Hotelová škola v Lausanne

Thomas vo svojich prejavoch často zdôrazňuje význam vzdelania a neustáleho rozvoja. Manažéri aj zamestnanci musia neustále pracovať na svojom rozvoji a sledovať nové trendy v odvetví. Vzdelanie je len začiatok – dôležité je uplatňovať nové poznatky v praxi a neustále sa zlepšovať.

Pre tých, ktorí chcú nasledovať jeho kariérnu cestu, je dôležité investovať čas a energiu do vzdelávania. Či už prostredníctvom špecializovaných kurzov, školení alebo praktických skúseností. Online kurzy zamerané na komunikačné schopnosti, time management a leadership môžu byť rozhodujúcim faktorom pre každého. A hlavne pre toho kto chce uspieť v konkurenčnom prostredí luxusného hotelierstva.

Záver

Olivier Thomas je jedným z najuznávanejších lídrov v hotelierstve, ktorý svojim pôsobením v Four Seasons George V upevnil svoju pozíciu medzi svetovou elitou. Jeho úspechy sú výsledkom kombinácie vzdelania, praktických skúseností a neustáleho zdokonaľovania manažérskych schopností. Vedie hotel, ktorý nielenže poskytuje luxusné ubytovanie, ale aj definuje nové štandardy v oblasti služieb a kvality.

Thomasov príbeh je inšpiráciou pre každého, kto chce uspieť v hotelierstve. Jeho zameranie na kvalitu, inovácie a vedenie tímu je dôkazom toho, aký význam prikladá neustálemu učeniu sa a rozvoju. Bez ohľadu na kariérny stupeň, kľúčom k dlhodobému úspechu je neustále pracovať na sebe a zdokonaľovať svoje schopnosti.

Zanechajte odpoveď